13/11/08

David Levinthal

David Levinthal, exposa per primera vegada a Espanya a la Galeria Raiña Lupa de Barcelona.

És aquesta la primera exposició que es realitza a Espanya del fotògraf reconegut americà que, utilitzant l'aparentment banal món de la joguina, ens mostra escenes reivindicatives i mordaces de la vida actual.En aquesta exposició David Levinthal ens presenta la seva última obra "Iraq". Fotografies monumentals que amb imatges irreals i inventades, és capaç d'il·lustrar la més crua realitat de la guerra. Levinthal porta des de mitjan els 70 submergint-se en el món de la fotografia. En els seus treballs en Polaroid Polacolor retrata el món real des d'una panoràmica irreal, metòdica i treballada. Munta un escenari sobre el qual col·loca els actors, lliures de retòriques culturals i de lligaments morals, i es converteix en un voyeur de la vida, d'aquesta forma pot tractar, amb sencera llibertat, temes tan dispars com la guerra, la bellesa femenina, el sexe o les distàncies socials entre classes.
Les seves fotografies han il·lustrat en nombroses ocasions, les més importants publicacions del seu país: New York Times Magazine, Metròpolis, Best Life, Men's Journal, GQ Magazine, entre d'altres. La seva obra també ha estat utilitzada com a imatge publicitària per marques com Absolut Vodka o IBM. L'obra de Levinthal és present en el Whitney Museum of American Art de New York, el Museum of Modern Art de New York, el Metropolitan Museum of Art de New York, l'International Center of Photography de New York o el Centre Pompidou de Paris entre d'altres.
David Levinthal és un dels 20 artistes implicats en el "Mobile Art: Chanel Contemporary Art Container By Zaha Hadid"; emblemàtic moviment de la casa Chanel pel qual la marca uneix la seva imatge a un projecte d'art amb estil itinerant. Amb aquest projecte, Chanel, pretén donar a tots els públics d'Àsia, EUA i Europa "una accessibilitat a l'art mai abans vista". Amb aquesta idea s'ha creat un pavelló d'aspecte futurista on 20 artistes internacionals exhibeixen els seus treballsfeines inspirats en "la mítica bossa Chanel". http://www.chanel-mobileart.com/

Data: Fins el 31 de Gener de 2009
Lloc: Galería Raiña Lupa, C/ Consell de Cent 278 - 1º 2ª, 08007 Barcelona
Preu: Entrada gratuita

1 comentario:

Anónimo dijo...

Bona recomanació. Prenc nota. No acostumen a programar exposicions de fotografies de bon nivell. Molt interessant.Gràcies i click.
Oscar