10/11/08

A LA CIUTAT XINESA. Mirades sobre les transformacions d'un imperi

La Xina viu, des de fa una dècada, immersa en importants processos de construcció i deconstrucción que modifica àmpliament el seu paisatge. Aquesta exposició situarà aquests canvis en la continuïtat de la història i de la cultura d'aquest país. El seu objectiu és presentar la realitat de la ciutat d'ahir i d'avui en quatre de les seves dimensions: urbanisme, arquitectura, paisatge i infraestructura. Serà, així mateix, l'ocasió de confrontar aquestes realitats amb l'imaginari xinès i occidental, així com amb mecanismes propers a la informació o la propaganda.

L'exposició En la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d'un imperi, organitzada per la Cité de l'Architecture du Patrimoine i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Bancaja, es recolza en la presentació de documents arqueològics, obres d'art, maquetes, imatges d'arxiu i creació contemporània. El recorregut expositiu, unificat per la noció de canvi, es descompon en una dotzena d'espais autònoms vinculats ja sigui a una paraula o un concepte xinès, ja sigui a una ciutat que serà presentada a través d'una de les seves principals característiques, en les quals destaca especialment el Pequín actual en ple procés de desenvolupament urbà centrat en els Jocs Olímpics.

Així, alguns dels àmbits de l'exposició seran: Jardí, Caràcter, Terra, Aigua, Fengshui i Construcció / Destrucció. I entre les ciutats representades trobem: Suzhou, Xi'an, Chongqing, Cantó, Shangái i Pequín.

L'obra cinematogràfica pren, en aquest context, un relleu especial. Cinc directors de cinema xinès aporten a l'exposició un punt de vista de cineasta sobre cinc ciutats que marquen l'itinerari de la mostra.

Autor: Varis
Disciplina: Documents arqueològics, obres d'art, maquetes, imatges d'arxiu
On: CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Adreça: C/ Montalegre, 5. Barcelona
Fins al: 22.02.09
Horari: Dimarts a diumenge: 11-20h. Dijous: 11-22h.
Preu: 3,40-4,50€
Venda d'entrades: Taquilles museu

http://www.cccb.org/

No hay comentarios: